Hääkuvaus

Hääkuvaus on aina toiveidenne mukainen paketti, johon sisältyvät kuvauksen lisäksi:

  • Kuvien huolellinen jälkikäsittely.
  • Kuvien toimitus pilvipalvelun kautta, myös muistitikku tms on mahdollinen. Kuvat kahdessa eri koossa: täysi eli alkuperäinen koko (suurennoksia varten) ja valmiiksi pienennetty kymppikuvia ja tietokoneella katselua varten.
  • Oikeus teettää itse paperikuvia.
  • Halutessanne nettigalleria salasanalla vuodeksi.

Lisämaksusta myös valmiit aidot vedokset, kehystys ja lisäkopiot muistitikuista/dvd-levyistä sukulaisille.

Pidämme yhdessä suunnittelupalaverin ja teemme kuvauksesta kirjallisen sopimuksen.

Hintaesimerkkejä

  • Vihkitilaisuus ja potretit miljöössä 400€
  • Vihkitilaisuus, potretit miljöössä ja juhlan kuvausta 4h 920€
  • Koko päivän kuvaus (valmistautuminen, vihkiminen, potretit, juhla n. 4h) alk. 1090€

Hinnat voimassa toistaiseksi: Pääkaupunkiseutu, Tuusula, Kerava, Sipoo, Järvenpää, Pornainen, Hyvinkää, Mäntsälä, Nurmijärvi. Tulen mielelläni myös muualle kuvaamaan. Hinnat sis. alv 24%.

Talvikaudella loka-huhtikuussa alennus 10%.

Kuvauspaketin lopullinen hinta muodostuu monesta eri tekijästä ja teen aina sitovan tarjouksen, johon ei tule yllätyskuluja päälle. Kerro tarjouspyynnössäsi ainakin seuraavat asiat: Kuvauksen paikka, aika (päivämäärä ja klo – klo), sisältö (vihkiminen, potretit jne). Voin myös tehdä joustavan ehdotuksen, jos aikataulunne eivät ole vielä aivan selvillä.

haa02haa01haa03haa07haa08

 


Yleiset ehdot

Maksu: 30% sovitusta kuvauksen hinnasta varausmaksuna. Varausmaksua ei palauteta tilaajan peruessa kuvauksen. Loppusummasta lähetän laskun, jonka eräpäivä on viikko kuvausajankohdan jälkeen.

Kuvien toimitusaika sesonkiaikana 2-3 viikkoa, muulloin 1-2 viikkoa.

Kuvien tekijänoikeus jää kuvaajalle. Tilaaja saa käyttöoikeuden, esim. saa vapaasti teettää paperikuvia ja käyttää esim. sosiaalisessa mediassa. Kuvaajalle jää oikeus käyttää kuvia omassa portfoliossaan ja mainonnassaan (huomenlahja- ja pukeutumiskuvia ei julkaista, ellei erikseen niin sovita).

Usein kysytyt kysymykset

Kannattaako häihin palkata ulkopuolinen kuvaaja?

Kuvaaminen vaatii keskittymistä, eikä juhliminen ja kattava kuvaaminen yhtä aikaa ole mahdollista. Ulkopuolinen kuvaaja ikuistaa yhtenäisellä tyylillä koko päivän ja kaikki vieraat tasapuolisesti. Häävieraatkin saavat muistoksi yhtenäisen kuvasetin omien otostensa lisäksi.

Millä perusteella kuvaaja kannattaa valita?

Tärkeintä on tutustua kuvaajan työnäytteisiin. Mieti hintahaarukka, mitä olet valmis maksamaan kuvauksesta. Pyydä sen jälkeen hintaluokan kuvaajilta nähtäväksi tuoreita kuvasarjoja ja valitse kuvaaja, jonka tyyli miellyttää eniten. ”Käsiala” on kuvaajalle tyypillinen ja paistaa läpi koko kuvasetistä.

Kuinka monta kuvaa toimitat asiakkaalle?

Kuvauspaketista 2 tulee tyypillisesti 300-400 valmista kuvaa. Kuvien määrä riippuu mm. vieraiden ja ohjelmanumeroiden määrästä jne.

Kuinka paljon aikaa pitää varata potrettien kuvaamiseen?

Pidän miniminä 45 minuuttia. Jos halutaan kuvata useammassa kuin yhdessä paikassa, kannattaa varata kokonainen tunti ja huomioida myös siirtymisten vaatima aika.

Miksi kuvaus maksaa niin paljon?

Kuvaus hääpäivänä on vain pieni osa kuvaajan tekemästä työstä. Valmistautuminen, kuvauspaikkoihin tutustuminen ja kuvauksen suunnittelu hääparin kanssa kuuluvat asiallisen kuvaajan työhön ennen hääpäivää. Kuvauksen jälkeen kuvien valikointi ja jälkikäsittely vievät aikaa vähintään saman verran ja yleensä enemmänkin, kuin kuvaukseen on käytetty aikaa. ”Virallisten” hääpotrettien retusointi vie aikaa yleensä 20-30 min/kuva. Koko työmäärän huomioon ottaen hinta on hyvin edullinen.

Annatko asiakkaalle käsittelemättömiä kuvia?

Digitaalinen kuva ei ole valmis suoraan kamerasta otettuna ja vaatii lukuisia toimenpiteitä ollakseen esityskelpoinen. Tästä syystä en luovuta raakakuvia tai muuten käsittelemättömiä kuvia.